Τι είναι ΜΚΟ ?

Μια Ένωση προσώπων που επιδιώκει έναν αγαθό σκοπό. Ας πούμε την διαφώτιση και ενημέρωση των κακοποιημένων εκδιδομένων γυναικών της Ρουμανίας.
Έτσι γιατί σύμφωνα με τις Αρχές και Διακηρύξεις της Ε.Ε. και του ΟΗΕ οφείλουμε να καταπολεμήσουμε την πορνεία και την κακοποίηση… άρα με τις κατάλληλες άκρες παίρνουμε σειρά να χρηματοδοτηθούμε για να υλοποιήσουμε το φιλάνθρωπο σχέδιό μας.
Μια παρέα σαδιστών λοιπόν μπορεί να βάλει ένα δικηγόρο να στήσει την επιχείρηση… να γράψει άπειρες αράδες περί πνεύματος και ηθικής (σαν τον αείμνηστο Βασίλη Αυλωνίτη στο χαρακτηριστικό ρόλο…) και αφού εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση από κρατικούς ή Διεθνείς φορείς πραγματοποιούν το όνειρό τους.
Τσάμπα μπουρδελότσαρκες στη Ρουμανία και μπόλικο ξύλο στα πλαίσια της έρευνάς τους και της προσπάθειας να καταπολεμήσουν την…πορνεία κλπ.
Η τέλεια δικαιολογία για να κάνεις στα φανερά αυτά που οι άλλοι κρύβονται και να καμαρώνεις κιόλας. Και ποιός θα σε ελέγξει για το αποτέλεσμα? Δίνεις λίγα ψίχουλα εδώ κι εκεί και σου υπογράφουν ό,τι θελήσεις για να το παρουσιάσεις στους χρηματοδότες μαζί με τα έξοδα σου. Και αυτά στα έξοδα μπαίνουν…
Μάλιστα. Ενημερώσαμε 200 πόρνες της Ρουμανίας για το AIDS. Τις πλησιάσαμε ως πελάτες και πληρώσαμε τα τριπλά για να τους κάνουμε επιτόπου σεμινάριο. Ρισκάραμε τη ζωή μας με τον υπόκοσμο αλλά τα καταφέραμε και ο κόσμος έγινε καλύτερος.
Αν σας βρωμούν οι εταιρείες με τα μονοπωλιακά τους κόλπα για να σας στοιχίζει ο κούκος αηδόνι τότε κλείστε τις μύτες σας όταν αρχίσουν να ξεβράζονται τα κυκλώματα των Μ.Κ.Ο. πράγμα σχετικά δύσκολο καθώς τις μονοπωλούν άνθρωποι του Τύπου τηρώντας με ευλάβεια τους όρους της μαφίας δηλαδή την μεταξύ κατεργαραίων αλληλεγγύη.
Φυσικά δεν είναι και δεν μπορεί να είναι έτσι παντού. Όμως αν έχει κανείς υπόψη του ας με ενημερώσει πότε άκουσε να γίνεται έλεγχος σε τέτοιες οργανώσεις.
Επιμένω στην άποψή μου πως η φιλανθρωπία οφείλει να είναι αποκλειστικότητα του κράτους μέσω της Πρόνοιας και της δίκαιης αναδιανομής των φόρων και του καθενός ξεχωριστά σε καθαρά προσωπικό επίπεδο με τον συνάνθρωπο της διπλανής πόρτας.

Comments

comments

Check Also

Το ισλάμ είναι ειρηνική θρησκεία.

Οι μεμονωμένες τρομοκρατικές και εγκληματικές πράξεις τυχόν οπαδών του, δεν αντιπροσωπεύουν ούτε εκφράζουν τη θρησκεία. …

Μην τους κάνετε τη χάρη.

Η κοινωνία βράζει. Οι νευρικές διαταραχές οργιάζουν. Δε χάνουμε ευκαιρία για καυγάδες και μάλιστα πολλοί …