Ο πολίτης της Δύσης επαναπαύθηκε στις τεχνικές νίκες του

Η φύση πάντοτε επικρατεί.

Είτε την αποποιούμεθα περιβάλλοντας τον εαυτό μας με τους ληγμένους και προ πολλού άχρηστους κοινωνικούς κανόνες και εξαφανιζόμαστε ως είδος είτε αναθεωρούμε τα πάντα και ενστερνιζόμαστε αυτό που μας υπαγορεύει.

Ο πολιτισμός της Δύσης εναντιώθηκε στη φύση, επαναπαύθηκε στις τεχνικές νίκες του εναντίον της και κατέληξε να φθίνει πληθυσμιακά και να παρακμάζει πολιτιστικά.

Ο τρόπος ζωής μας διαμορφώθηκε σε ένα πολύπλοκο πλέγμα σχέσεων εξάρτησης τέτοιο που τελικά μας καταστρέφει κάθε μέρα και κάθε ώρα. Πλέον οι γεννήσεις στην Ευρώπη πραγματοποιούνται από εκείνους που βρέθηκαν εδώ ως λαθρομετανάστες ή όπως αλλιώς θέλει να τους πει κανείς. Εκείνους που σαν τα ζώα αναπαράγονται χωρίς καμία απολύτως μέριμνα για την τύχη των απογόνων τους: Ο Θεός τα φέρνει και αυτός τα παίρνει όταν θέλει, εκείνοι απλά κάνουν το καθήκον τους που εξαντλείται στην τεκνοποίηση. Και στον αντίποδα οι έξυπνοι άνθρωποι με τις σπουδές τους και τα οράματά τους που θεωρούν τα παιδιά βάρος και εμπόδιο στην καριέρα τους η οποία τελικά, ίσως συμβάλλει στο να έχουν μια καλή ζωή αλλά το τίμημα είναι αυτή η ζωή να μην έχει συνέχεια.

Βολεμένος στο δειλό του πουριτανισμό και στις επιταγές μιας κοινωνίας που ενδιαφέρεται για σένα αν παραβείς τους κανόνες της αλλά δε δίνει δεκάρα για σένα σε καμμιά άλλη περίπτωση, ο πολίτης της Δύσης δεν αναπαράγεται πια… αφήνει αυτό το δύσκολο έργο στους μουσαφίρηδες που του δείχνουν το δρόμο με κάθε τρόπο μα αυτός αρνείται… καμαρώνει τα μαυρουλάκια που σώθηκαν από τα κύματα αλλά δεν μπαίνει καν στον κόπο να αποκτήσει δικά του παιδιά για να έχει κάτι να καμαρώνει κι ο ίδιος. Δεν έτυχε… δεν ταιριάξαμε.. δεν είχαμε λεφτά… Δεν… Δεν… άπειρες οι δικαιολογίες.

Μα τελικά πρωταρχικός κανόνας για κάθε έμβιο πλάσμα είναι η αναπαραγωγή του και αυτό τον κανόνα όποιος τον παραβαίνει δεν πεθαίνει απλά: σκοτώνει το είδος του.

Η φύση ή ο Θεός ή αμφότεροι αναλόγως πως το βλέπει ο καθένας, αγωνίζεται να μας δείξει το δρόμο μα πόσοι βλέπουν; Κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη όχι στο σημείο του “θα κάνουμε παιδί;” αλλά από το σημείο όπου ακόμα η διαδικασία είναι στην αρχή της: Από τις σχέσεις μεταξύ δύο ανθρώπων τις οποίες έρχονται να τορπιλίσουν από την πρώτη στιγμή οι κοινωνικοί κανόνες… Πρέπει να ταιριάζουν όλες οι συγκυρίες για να προχωρήσει κάτι… Και είναι άπειρες, πάντα θα λείπουν κομμάτια από το παζλ ώστε τελικά ο δούλος της τεχνολογίας και της οικονομίας να μένει μόνος του. Και να πεθάνει μόνος του. Δε χρειάζονται σφαίρες για να σε ξεφορτωθούν… πάρε τηλεκοντρόλ και πιάσε καναπέ… μέχρι να το καταλάβεις θα έχεις γεράσει και η Μενεγάκη θα είναι ακόμα 30 χρονών.

Οι κανόνες των κοινωνιών μας χρήζουν ανακαινίσεως και μάλιστα εκ των έσω… Όχι με νόμους και διατάξεις…Αλλά με την απενοχοποίηση του φυσιολογικού ως δικαιώματος κάθε ανθρώπου πέρα από τα συμβόλαια και τις νόρμες στις οποίες υπόκειται επειδή απλά, έτσι νομίζουμε ότι πρέπει να φερόμαστε επειδή έτσι νομίζουν κάποιοι άλλοι ότι πρέπει να φερόμαστε.

Πετώντας από πάνω μας τις αλυσίδες των κοινωνικών επιταγών κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς την αυτογνωσία και την προσωπική μας ολοκλήρωση.

Και εάν κάτι τέτοιο ισχύσει για όλους τότε θα επιτευχθεί η αναπαλαίωση που τόσο δραματικά χρειάζεται η Δυτική Κοινωνία για να επιβιώσει. Διαφορετικά θα αντικατασταθεί από τους πρωτόγονους που κουβαλιούνται εδώ από εκείνους που ελέγχουν την οικονομία και σε 30 χρόνια, εκεί που περπατούσε ο Σωκράτης ο Καντ ο Βολταίρος και ο Ντα Βίντσι κανίβαλοι θα αλληλοτρώγονται πάνω στα ερείπια του πολιτισμού μας.

Αποφασίστε τι θέλετε από τη ζωή σας και διεκδικήστε το.

Comments

comments

Check Also

Σκυλάνθρωποι

Ο σκύλος είναι ζώο που εξ’ ορισμού ζει σε αγέλες. Ο άνθρωπος τον προσάρμοσε, σε …

Το ισλάμ είναι ειρηνική θρησκεία.

Οι μεμονωμένες τρομοκρατικές και εγκληματικές πράξεις τυχόν οπαδών του, δεν αντιπροσωπεύουν ούτε εκφράζουν τη θρησκεία. …